כתום בצלחת • מרק כרובית כתום בטעם מתקתק עם קישוט
אפרת ליבפרוינד No Comments on כתום בצלחת • מרק כרובית כתום בטעם מתקתק עם קישוטהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- עדות אישית: "הרב משה הלל אמר בביטחון: תעלו למירון בשמחה רבה"
- חילול קברי ישראל בפריז: "חייבים לעצור את החרפה"
- זמר החתונות חושף: "לפני כל הופעה אני לומד מאמר חסידי"
- משבר בסוגיית הגיוס: "הסיעות החרדיות התייאשו מגלנט"
- ארדן: "שלום עם הפלסטינים? זה ישיג תוצאה הפוכה"
תגיות
מתכון טעים נחשף כאן היום למרק כרובית כתום מתקתק (12 מנות) מאת השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד.
המצרכים:
4 כפות מזולה לאפייה בטעם חמאה
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 שיני שום
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
חצי כרובית מפורקת לפרחים
כף גדושה דבש
3 ליטר מים רותחים או ציר ירקות
2 כוסות חלב או חלב סויה או חלב קוקוס
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לקישוט:
2 דפים של עלי פילו
2 כפות מזולה לאפייה בטעם טבעי מומסת
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את המזולה, מטגנים את הבצל והשום כ- 15 דקות על להבה נמוכה מאוד, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות. מוסיפים את החלב המים התבלינים והדבש ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד לריכוך מלא של הירקות וטוחנים במיקסר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הקישוט:
מפשירים את עלי הפילו וקורעים אותם לקרעים קטנים בלתי שווים. מברישים במזולה מומסת וזורים מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד השחמה קלה.
יוצקים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה 2-3 קרעי פילו ומגישים מיד.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.